Voor Bedrijven

Bescherm uzelf, collega's en klanten

Gaandweg wordt het dagelijks leven weer opgepakt. Mondkapjes moeten steeds vaker worden gebruikt. Je gaat weer vaker de straat op, brengt de kinderen naar school, gebruikt het Openbaar Vervoer en werkt weer op kantoor. Op kantoor komen mensen toch dicht bij elkaar. 1,5 Afstand houden is niet in elke situatie haalbaar. Andere beroepen bestaan juist uit het bedienen van- of omgaan met andere mensen. Conducteurs, kappers, beveiligers etc. Dan is het dragen van mondkapjes in deze tijd een goede maatregel om besmetting voor een groot deel uit te sluiten. Als werkgever wil je je werknemers extra bescherming bieden. Om nieuwe ziektegevallen in Nederland te helpen voorkomen. Maar vooral ook om uitval en verzuim door ziekte binnen je eigen bedrijf tegen te gaan. HC Mondkapjes is hierbij de ideale partner voor u. Door voordelig, flexibel en op maat te voorzien in uw behoefte aan mondkapjes.

Soorten Mondkapjes

Er bestaan diverse soorten maskers.
Zo zijn er chirurgische mond-neus maskers van het type I, II en IIR. Deze bestaan uit een recht stuk stof met een ingebedde neusklem, die je achter beide oren klemt met een elastiek. Het verschil tussen de typen zit in de lucht doorlatendheid van de filter stof, die varieert van 95% tot 99%.


Daarnaast bestaan er de zogeheten FFP (Filtering Facepiece Particle) maskers van klasse 1, 2 en 3. Hoe hoger het getal des te groter de filterwaarde. De FFP maskers worden vooral in de bouw (1) en medische wereld (2,3) gebruikt. FFP Maskers zijn voorgevormd (cupvormig) en van steviger materiaal. Hierdoor sluit het masker beter aan op je gezicht dan een chirurgisch mond neus masker.

Chirurgische Mond-Neus Maskers

 • Type I masker: Bedoeld voor regulier gebruik, niet voor medisch personeel en hebben >95% filterwaarde.
 • Type II masker: Voor gebruik door medisch personeel in die gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen en hebben >98% filterwaarde.
 • Type IIR masker: Dit is de niet-vochtdoorlatende variant. Het is bedoeld ter bescherming van de neus- en mondslijmvliezen tegen spatten van lichaamsvloeistoffen en hebben >98% filterwaarde.

FFP Maskers

 • FFP1 masker: dit is het laagste prestatieniveau. Dit masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Het masker is niet voldoende voor het Corona virus.
 • FFP2 masker: Dit beschermingsmaskers heeft een efficiëntie van meer dan 95%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt als minimale eis gesteld voor zorgmedewerkers in de omgeving van Corona patiënten.
 • FFP3 masker: Deze klasse biedt de hoogte bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met cytostatica.

Ons Advies

Ga voor Chirurgische mond-neus maskers Type 1, tenzij je overduidelijke en zwaarwegende redenen hebt om een hogere beschermingsgraad te behoeven.
Dit type is voor niet medisch en alledaags gebruik. Ze beschermen jou en de mensen waarmee je contact hebt en dichtbij komt tegen besmetting via speeksel deeltjes die je uitstoot bij hoesten, niezen of praten.
Deze maskers zijn perfect voor reizigers die het OV moeten gebruiken, werknemers die zich op de werkvloer willen mengen met collega’s en professionals die contact beroepen uitoefenen zoals bijvoorbeeld kappers, nagelstylistes, fysiotherapeuten, beveiligers en andere werkenden die zichzelf en anderen extra willen beschermen in deze tijden.

Het grote pluspunt van Type 1 maskers is dat ze wel voldoende zuurstof verschaffen voor langdurig dragen tijdens relatief grotere inspanning.
Des te hoger de isolerende werking van het masker, hoe minder zuurstof het doorlaat. Daardoor kunnen maskers van een hoger type (type II, IIR, FFP) sneller een benauwend en beklemmend gevoel geven. Helemaal als je de maskers lang moet dragen of erg actief bent tijdens het dragen.


 • Europese Kwaliteit
 • Chinese Kwaliteit
 • Alle maskers die wij leveren voldoen aan de Europese standaard NEN-EN 14683 voor chirurgische maskers of zijn van de gelijkwaardige Chinese GB 2626-2006/2019 norm zoals bepaald door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 • Onze mondkapjes zijn tevens FDA gecertificeerd.
 • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor de mondneusmaskers KN95, KP95 (FFP2) en KN100, KP100 (FFP3) zijn gelijkwaardig aan EN 149:2001+A1:2009.
 • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor het mondneusmasker KN95 is daarnaast gelijkwaardig aan de NEN-EN 14683:2019 wanneer het KN95 masker als chirurgisch mondmasker op de markt is gezet

Prijzen & Levertijden

Hiernaast vindt u onze staffelprijzen. Voor grotere aantallen, afwijkende hoeveelheden of suggesties voor afspraken op maat verzoeken wij u direct contact op te nemen, via sales@hcmondkapjes.nl.


Wij leveren uw bestelling altijd binnen één week (7 dagen) bij u af. Vaak bezorgen we ruim binnen deze termijn. Heeft u spoed? Laat het ons weten dan overleggen we de mogelijkheden voor een extra snelle levering. Zowel levering aan uw adres als ophalen is mogelijk.

Aantal Prijs per stuk (Ex. BTW)

1.000

€ 0,45

10.000

€ 0,44

50.000

€ 0,42

100.000

€ 0,40

500.000

€ 0,38


Bestel Online


Sold out

Product Details


Online te bestellen (1.000 tot 9.000 stuks)

Vanaf 10.000+ te bestellen via mail of telefoon

Snelle levering (binnen één week)

Ophalen of spoedbezoring mogelijk

FDA Gecertificeerd

Kwaliteit volgens de NEN EN 14683 norm

Berekende prijzen zijn excl. BTW

 Aantrekkelijke staffelkorting

Wij scoren een 4,5 / 5 bij onze zakelijke klanten

Bij groot inkopen sturen wij graag een offerte op maat.
Wij verzoeken u te mailen naar: sales@hcmondkapjes.nl. 
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij bieden mondkapjes aan voor particulier gebruik en voor de intelligente open-up strategie waarin contact-beroepen zoals kappers, fysiotherapeuten, tandartsen etc. weer aan de slag kunnen. Deze mondkapjes zijn dus niet bedoeld voor DIRECT contact bij hoog-risico behandeling van patiënten met influenza-virussen of corona-virussen. Meer informatie over specifieke type maskers bij hoog-risico handelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Over Ons

HCMondkapjes is een initiatief van Kersvers Digitial B.V. en Tumbona Playera B.V. Wij zijn een collectief van ondernemers met een sterk inkoop netwerk en veel expertise in online marketing. Wij bouwen en exploiteren webshops, zakelijk en particulier. Wij voorzien graag in de behoefte aan producten die wegens de uitbraak van COVID-19 opeens vereist en/of gewenst zijn binnen de Nederlandse samenleving en hopen daarmee tegelijk een nuttige bijdrage te leveren.
Wij zijn gevestigd aan de P.J.Oudweg 41 te Almere (NewDay Offices) en zijn geregistreerd bij de regionale KVK. Meer bedrijfsgegevens zijn altijd bij ons op te vragen. Uiteraard worden onze offertes en facturen voorzien van alle benodigde gegevens zoals bank- en btw nummers.


Contact

Voor het plaatsen van bestelling of het stellen van vragen kan er contact worden opgenomen met HCMondkapjes
op 085 13 02 378 of via sales@hcmondkapjes.nl .

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk onderstaand contactformulier in te vullen en te versturen. Wij voorzien u altijd binnen één werkdag van antwoord.

Value is required
Value is required
Value is required
Value is required
This field is required
Bedankt voor je bericht.